16 juni 2024

Hoogheemraadschap Rijnland start subsidie Groen-Blauw Buurtidee

Het bestuur van het hoogheemraadschap van Rijnland heeft besloten dit jaar nog een tijdelijke subsidieregeling in het leven te roepen, Groen-Blauw Buurtidee.

Hoogheemraad Ineke van Steensel: “Steeds meer mensen weten ons te vinden met ideeën hoe zij de woonomgeving meer waterbewust en toekomstbestendig kunnen maken. En initiatieven op dit vlak willen wij graag bevorderen.”

Groen-Blauw Buurtidee is het juridische antwoord op het proefproject Maatschappelijke Initiatieven dat Rijnland sinds april 2018 is gestart. Het hoogheemraadschap gaat nu met een tijdelijke subsidieregeling de initiatieven ondersteunen van actieve inwoners, scholen, belangengroepen en bedrijven die de leefomgeving mooier, groener en duurzamer willen maken.

In het gebied van Rijnland zijn al diverse groenblauwe initiatieven gerealiseerd zoals de aanleg van groen-blauwe schoolpleinen, parken en watertuinen. Dit gebeurt met financiële steun of materiële inzet van het hoogheemraadschap. En goed voorbeeld doet goed volgen.

Wie een goed idee heeft voor de buurt, kan dit nu indienen bij Rijnland vóór 1 mei. Aanvragers krijgen vóór 1 juli bericht of hun initiatief in aanmerking komt voor een bijdrage van Rijnland.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com