20 mei 2024

Den Haag – Bibliotheek Bouwlust opent deuren voor afhaalservice

De nieuwe wijkbibliotheek in Bouwlust, is open voor gebruik, maar in verband met de lockdown alleen met beperkte dienstverlening.

Zoals bij alle vestigingen, kunnen leden ook hier alleen terecht voor de boeken afhaalservice. Wethouder Robert van Asten reikte het eerste boekenpakket uit aan wijkbewoner Kristen de Winter.

Bibliotheek Bouwlust moet de ontmoetingsplek worden voor de mensen uit de wijk die graag lezen en leren. De feestelijke opening van de bibliotheek, zal pas plaatsvinden op een later te bepalen tijdstip, als de deuren – na de lockdown – weer open mogen voor bezoekers.

De komst van de nieuwe bibliotheekvestiging in Bouwlust is voor een belangrijk deel te danken aan de doortastendheid van wijkbewoner Kristen de Winter. Zij begon een succesvolle handtekeningenactie voor een bibliotheek in haar buurt omdat ze er niet alleen voor zichzelf, maar ook voor kinderen en jongeren in Bouwlust een grote meerwaarde in ziet.

Bibliotheek Den Haag en Stichting Mooi Welzijn bundelden hun krachten in een nauwe samenwerking, om zo een dienstverlening te bieden die helemaal aansluit bij wat er in de wijk leeft en waar behoefte aan is.

Foto: Gemeente Den Haag / Martijn Beekman
Foto: Gemeente Den Haag / Martijn Beekman

923D29B7-7EF1-4330-9666-FD922A3B870F.jpeg123 KB

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com