16 juli 2024

Delft: 900.000 euro voor energiebesparings maatregelen

De gemeente Delft heeft van het Rijk ruim 900.0000 euro subsidie gekregen om Delftenaren te helpen hun energieverbruik te verlagen.

Daarmee besparen de inwoners van de stad op hun energiekosten. De regeling heet officieel: Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW).

Het Regionaal Energieloket Delft, woningcorporaties DUWO, Vestia, Vidomes en Woonbron, platform 015Duurzaam en Voedselbank Delft werken de plannen verder uit.

Zij gaan kijken hoe de subsidie het beste kan worden besteed. Het kan gaan om cadeaubonnen, maar ook om praktische hulp. Denk daarbij aan de installatie van tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop.

Stephan Brandligt, wethouder Duurzaamheid: “In 2050 wil Delft energieneutraal zijn. De toekenning van de subsidie is een stap die Delft hiermee verder helpt. We gaan met alle partijen aan de slag om Delftse inwoners te helpen met het energiezuiniger maken van hun huis. Samen maken we werk van duurzaamheid.”

Milieubewust leven is niet altijd makkelijk. Daarom vinden woningcorporaties het belangrijk om huurders hierbij te betrekken. Welke simpele maatregelen kunnen bewoners zelf nemen? Wat zijn de kosten? Wat levert het op? De corporaties voeren ook gesprekken met bewoners over verduurzaming. Waarom verduurzamen ze? Of juist: waarom niet? Tijdens deze gesprekken geven de corporaties tips aan huurders over energiebesparing.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com