15 juli 2024

Zuid-Holland – Steeds meer mensen komen vast te zitten in de lift

Liftinstituut start campagne over wat wel en niet te doen bij liftopsluiting.

Het percentage Nederlanders dat een of meerdere keren in een lift heeft vastgezeten is in vergelijking met zes jaar geleden met 4% gestegen. Dat blijkt uit onderzoek dat Liftinstituut heeft laten uitvoeren. Dat betekent dat jaarlijks bijna 49.000 mensen opgesloten raken in een lift. Een derde weet dan niet wat ze moeten doen.

Het percentage mensen dat zichzelf zou proberen te bevrijden uit de lift, is volgens het onderzoek gedaald met 5%. Dat laatste noemt Liftinstituut positief, want dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden. Tijdens de Safety Awareness Week, van 8 tot 14 november, vraagt de keuringsorganisatie voor liftinstallaties opnieuw aandacht voor het thema liftopsluiting en geeft het tips over wat mensen wel en niet moeten doen in zo’n situatie.

De belangrijkste tips zijn: blijf rustig, druk op de alarmknop, bel de storingsdienst, maar bevrijd nooit jezelf.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com