23 april 2024

Regionieuws TV – Nijpend tekort aan pleegouders in de regio Den Haag

Er is een structureel tekort aan pleeggezinnen terwijl er jaarlijks juist meer kinderen op zoek zijn naar een opvanggezin. Er zijn verschillende manieren om pleeggezin te zijn. De meest bekende is waarbij de pleegouders het kind opvoeden tot aan hun zelfstandigheid als ze 18 worden. Ook zijn er mogelijkheden om een tijdelijke thuishaven te bieden bijvoorbeeld als crisispleeggezin of als weekendpleeggezin. Een weekendpleeggezin verzorgt een kind één of meerdere weekenden per maand en biedt vooral een afleiding van de dagelijkse spanningen waar het kind doorgaans mee te maken heeft. Het is ook mogelijk om (tijdelijk) te zorgen voor een kind uit het eigen netwerk. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een kind van vrienden of familie. Deze maand organiseert Jeugdformaat een informatieavond over pleegzorg in de regio.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com