8 december 2023

Zuid-Holland – Waterschappen: “Investeren in weerbaarheid”

Waterschappen reageren op IPCC-rapport: ‘Investeren in weerbaarheid nodig’. Het IPCC, het klimaatpanel van de VN, heeft een nieuw rapport gepresenteerd over de effecten van klimaatverandering en de mogelijkheden voor aanpassingen. Het rapport laat zien dat klimaatverandering zeer ingrijpende gevolgen heeft en dat er een grens zit aan de mate waarin we die verandering met aanpassingen kunnen opvangen.

De waterschappen ondervinden ook in Nederland de gevolgen van klimaatverandering en roepen op om de leidende rol van water en bodem voor ruimtelijke plannen snel te verankeren en aan de slag te gaan met een landelijke maatlat voor klimaatbestendig bouwen.

Rogier van der Sande, voorzitter van de Unie van Waterschappen: “We zien nu al de effecten van klimaatverandering en een toename van weersextremen, ook in Nederland. We moeten ons aanpassen aan die verandering en ons voorbereiden op hogere temperaturen, langdurige droogte en meer neerslag en piekbuien.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com