6 december 2023

Regionieuws TV – Restauratie landgoed Rust en Vreugd in Wassenaar van start gegaan

De herstelmaatregelen op landgoed Rust en Vreugd zijn van start gegaan. Het formele startmoment werd gegeven door wethouder Kees Wassenaar. De uitvoeringsmaatregelen staan in het teken van het herstel van de historische buitenplaats Rust en Vreugd, wat tevens ook een rijksmonument is.

Vorige week is al gestart met het kappen van de bomen en het afzetten van de beplantingen. Dit zijn bomen en struiken die in een slechte conditie zijn of niet passen binnen het herstel van de historische landschapsstructuur. In april en mei worden de eerste wandelpaden opgeknapt. In het najaar volgt de eerste aankleding van het landgoed met nieuwe bomen, (sier)heesters en bosplantsoenen. Volgens Hanneke Nuijten, projectleider van de provincie, zal het herstel van park Rust en Vreugd eind dit jaar worden afgerond.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com