21 mei 2024

Haaglanden – Daling aantal WW-uitkeringen zorgberoepen

WW-uitkeringen in zorgberoepen daalden in Haaglanden met 26%. De WW-uitkeringen aan werkzoekenden met een zorgberoep daalden in een jaar tijd met 26%. Nog steeds is er een mismatch in de zorg: bij zeven van de tien vacatures gaat het om functies op beroepsniveau 3 of 4, terwijl drie kwart van de werkzoekenden werk zoekt op beroepsniveau 1 of 2.

De personeelstekorten zullen de komende jaren blijven aanhouden. Om meer mensen te enthousiasmeren voor een baan in de zorg organiseert de sector van 14 tot en met 19 maart de Ontdekdezorg week.

UWV verstrekte eind februari 2022 in Haaglanden 8.563 lopende WW-uitkeringen. Dat waren er een jaar eerder nog 13.165 WW-uitkeringen. Dat is een daling van 35%. De WW-uitkeringen aan werkzoekenden met een zorgberoep zijn met 26% minder hard gedaald, van 533 naar 392 WW-uitkeringen. Dat verschil komt mede doordat in veel sectoren sprake is van een inhaalslag na een forse stijging van het aantal WW’ers in 2020. UWV beschrijft in de Barometer Zorg de ontwikkelingen en trends.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com