26 april 2024

Leidschendam – Opleidingsstore Blue School bestaat één jaar

Opleidingsstore Blue School bestaat één jaar. Midden in coronatijd opende de denimwinkel en praktijkschool voor mbo-studenten vorig jaar maart de deuren in Westfield Mall of the Netherlands.

Blue School leidt op tot (Denim) Store Manager. Tien studenten van mboRijnland en ROC Mondriaan startten hun opleiding in dit unieke concept, waarbij de winkel hun klaslokaal is, twee rasechte ondernemers hun leermeesters en twee docenten hun dagelijkse begeleiders. Zij keken tijdens het éénjarige feestje terug op het eerste turbulente jaar.

Na spannende momenten en de vraag of de winkel wel op tijd klaar en ingericht zou zijn, opende Blue School destijds alleen virtueel de deuren. Het werd een online opening, heel anders dan het gedroomde grote feest op locatie met partners, bezoekers en pers. Tot aan de zomer werd de winkel gerund door studenten Retail Manager van beide mbo-scholen; zij liepen gedurende deze periode stage. In augustus 2021 startten tien kersverse en geselecteerde studenten de opleiding in de Blue School. De opleiding (Denim) Store Manager is de eerste mbo Retail opleiding van Nederland waar studenten volledig in de praktijk worden opgeleid.

Mondriaan student Luca Boëm (18 jaar): “Het allerleukste aan de Blue School vind ik dat je veel eigen invulling hebt. Elk blok bestaat uit challenges zoals: hospitality en sales. In het tweede jaar mag je ook je eigen challenge kiezen. Dus als jij wilt stagelopen in het buitenland, dan wordt bekeken of dit mogelijk is. Verder ben je veel in de praktijk aan het leren en ik vind dat gewoon de beste manier. De eerste keer een klant aanspreken is natuurlijk super eng – zeker omdat je het goed wilt doen – maar je wordt er snel beter in en er is altijd een docent of ondernemer aan wie je vragen kunt stellen. Als je iets met Retail wilt doen en niet graag uit een boek leert, dan is deze opleiding echt een aanrader.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com