8 december 2023

Leidschendam-Voorburg – ‘Kamers met Aandacht’ van start

De eerste Kamer met Aandacht in Leidschendam-Voorburg is een feit. ‘Kamers met aandacht’ bemiddelt in woonruimte voor kwetsbare jongeren tussen de 18-23 jaar op hun weg naar zelfstandigheid. Vrijdag 11 maart ging wethouder Juliette Bouw langs bij het eerste stel in de gemeente dat de bewuste keuze heeft gemaakt om een jongere in huis te nemen.

Het jonge stel Teun en Liselotte (beiden 27) zijn eind 2021 in Voorburg komen wonen. Ze kochten bewust een huis op de groei. Daarnaast hebben ze altijd het idee gehad om iets terug te willen doen voor de maatschappij. Via een tv-reportage kwamen ze in aanraking met ‘Kamers met Aandacht’. Sinds kort woont de 20-jarige Jada* bij hen in huis.

Na het zien van de reportage heeft het jonge stel zich direct opgegeven voor Kamers met Aandacht. Het was precies wat bij Teun en Liselotte paste. Inmiddels woont Jada bij hen in huis. Over de dagelijkse gang van zaken hebben ze met elkaar duidelijke afspraken gemaakt en Jada betaalt maandelijks huur voor haar kamer. Het stel en Jada koken en leven apart maar zien elkaar wel voor een dagelijks praatje. Eén keer per week eten ze samen en dat bevalt goed.


Teun en Liselotte: “Iedereen die een kamer in huis over heeft kunnen wij Kamers met Aandacht van harte aanbevelen. Vanaf het moment dat we ons als verhuurder hebben aangemeld zijn we goed begeleid en was er snel een match gevonden. We zijn echt blij dat we Jada hebben leren kennen, het is gezellig om haar in huis te hebben. In de krappe woningmarkt voelt het bovendien goed om op deze manier een steentje te kunnen bijdragen. Jada woont nu ruim drie maanden bij ons in huis en we zijn blij dat we deze stap hebben gezet.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com