27 mei 2024

Wassenaar – Fit: een gezonde leefstijl voor iedereen

Iedere Wassenaarder moet de kans krijgen om gezond te leven. Dat vinden de gemeente en een groot aantal andere partijen uit het dorp. Om dat te bereiken hebben zij samen een lokaal preventieakkoord opgesteld. Dit akkoord is inmiddels ondertekend door acht organisaties. Samen zetten zij hun schouders onder de plannen en acties. En ook u kunt meedoen!

Wethouder Inge Zweerts de Jong (wethouder gezondheid en sport): “De afgelopen jaren hebben we gezien hoe belangrijk een goede gezondheid is. Genoeg bewegen, gezonde voeding, minder alcohol en roken en een stevige mentale veerkracht dragen daar aan bij. We moeten er samen voor zorgen dat het makkelijker wordt om een gezonde leefstijl te ontwikkelen of behouden.”

Fit in Wassenaar: samen werken aan een positieve gezondheid
Het preventieakkoord is ontwikkeld door een bont gezelschap van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Deze kerngroep zette de bril van ‘positieve gezondheid’ op om een plan maken dat niet reageert op klachten en ziekte, maar mensen stimuleert om gezondheidsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Preventie dus.

Kirsten Keij, projectleider van het sport- en preventieakkoord is tevreden over de plannen: “Uiteindelijk wil iedereen het liefst zo lang mogelijk een gezond en vitaal leven leiden. Fysiek, mentaal en sociaal. Soms is het moeilijk om de discipline op te brengen om gezond te leven en ongezonde verleidingen te weerstaan; of maakt een beperking of tegenslag het je lastig. Dan is het fijn als je de juiste informatie, hulp en ondersteuning weet te vinden om toch een gezond leven te leiden.”

Het preventieakkoord sluit aan op het gemeentelijk gezondheidsbeleid en het sportakkoord. Het sport- en preventieakkoord gaan samen verder onder de naam ‘Fit in Wassenaar’.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com