25 juni 2024

Zoetermeer – Opvallende resultaten Afvalenquête bekend

De inwoners van Zoetermeer hebben afgelopen week bij het Afvalreferendum met overweldigende meerderheid het nieuwe Afvalbeleidsplan naar de prullenbak verwezen.

Maar waaróm de inwoners tegen hebben gestemd, konden zij op het stembiljet niet aangeven. Daarom hield de PvdA een uitgebreide online enquête om erachter te komen wat inwoners wel en niet willen.

“De nieuwe gemeenteraad zal uiteindelijk een nieuw Afvalbeleidsplan moeten vaststellen. Daarbij is het handig om te weten wat onze inwoners nu echt over alle facetten van het afgewezen beleid denken, zodat wij daar in de raad straks rekening mee kunnen houden”, licht fractievoorzitter Margot Kraneveldt toe.

De PvdA stelde de inwoners daarom meerdere vragen. Niet alleen over diftar, het beoogde nieuwe afrekensysteem, maar ook over de voorkeur voor bron- of nascheiding, de frequentie van het legen van de grijze kliko, het betalen voor het ophalen van grofvuil e.d. 588 Inwoners deden mee.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com