24 april 2024

Delft – Nieuw platform in gemeente voor jongeren

Geldfit introduceert deze week, tijdens de week van het geld, een nieuw platform voor jongeren. Op Geldfit.nl/jongeren ontdekken zij hoe ze weer grip krijgen op hun geld. Ruim 1 op de 5 jongeren loopt achter met betalen, terwijl ze ook vaak geld mislopen. Ze vergeten bijvoorbeeld belastingaangifte te doen of zorgtoeslag aan te vragen. Het gaat soms om meer dan €100 per maand.

Op Geldfit.nl/jongeren vinden jongeren artikelen en een test over geld(zaken). Bijvoorbeeld artikelen over wat je allemaal moet regelen als je 18 jaar bent, belastingaangifte doen, verzekeringen afsluiten, bijbanen, studiefinanciering en bespaartips.

Gemeente Delft is aangesloten bij Geldfit, waardoor jongeren als dat nodig is, ook direct in contact gebracht worden met passende hulp in de buurt.

Frederieke Kokol van Geldfit vertelt: “Jongeren hebben bijvoorbeeld vragen over het terugvragen van belasting en over welke rechten en plichten ze hebben als ze werken naast hun studie. Ook spreken we jongeren die door (gok of game)verslavingen in de financiële problemen zijn gekomen.”

Uit allerlei onderzoeken van onder andere het Nibud blijkt dat veel jongeren inkomsten mislopen. Zo vergeet ruim één op de vier jongeren zorgtoeslag aan te vragen en twee derde van de mbo-studenten doet geen belastingaangifte.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com