21 mei 2024

Westland – Gemeentelijke opvanglocaties

Onderstaande locaties worden ingezet als noodopvang waar circa 400 personen kunnen worden opgevangen. Momenteel wordt geïnventariseerd waar opvang voor de langere termijn kan plaatsvinden.

Op dit moment biedt Vakantiepark Vlugtenburg de eerste noodopvang aan ruim 100 vluchtelingen. Het is een flexibele locatie waardoor er tot vandaag nog nieuwe mensen arriveerden. Eerder stroomden vanuit deze locatie mensen door naar andere opvanglocaties buiten Westland, bijvoorbeeld om herenigd te worden met familie of vrienden.

Sinds 18 maart worden er vluchtelingen in het Fletcher hotel-restaurant Carlton in Naaldwijk opgevangen. De afgelopen dagen is dit aantal opgelopen tot ca 100. Het hotel voorziet in onderkomen, eten en drinken.

De verwachting is dat via HomeFlex (huisvester van arbeidsmigranten) komende vrijdag 25 maart de eerste groep vluchtelingen kan worden opgevangen op de locatie Elsenbosch in Naaldwijk. Op deze locatie kunnen in totaal 120 vluchtelingen worden opgevangen. Vanuit de gemeente worden, net als op de andere twee locaties, een team en coördinator aangewezen die ter plaatse zorgen voor een gastvrij welkom en verblijf en dagelijks de nodige ondersteuning en hulp bieden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com