21 mei 2024

Den Haag – SchuldZero doet mee aan Week van het geld

SchuldZero maakt gebruik van de Week van het Geld om het project SchuldZero onder de aandacht te brengen bij Haagse jongeren en stakeholders.

Van 28 maart tot en met 1 april is het de Week van het geld. Deze week is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis. SchuldZero wordt gedragen door en uitgevoerd met Haagse jongeren.

SchuldZero start in de Week van het geld een onderzoek op verschillende VO- en MBO-scholen naar de bekendheid van financiële hulp en ondersteuning. Diverse projecten van voorlichting en hulpverlening rondom financiële educatie worden bezocht en door het Jongerenteam gescreend hoe jongerenproof deze zijn.

SchuldZero brengt organisaties samen in en om de school en zorgt dat zij hun educatieve aanbod op elkaar afstemmen met als doel dat alle jongeren leren hoe je verstandig omgaat met je geld.
Jongerenteam

Een team van 10 tot 15 jongeren wordt getraind en begeleid om gevraagd én ongevraagd advies te geven aan professionals& organisaties met als doel dat de preventieve en curatieve aanpak van schulden en geldstress jongerenproof is.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com