22 juli 2024

Zoetermeer – Staatssecretaris op werkbezoek bij Bibliotheek

Staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu is vrijdag 25 maart op werkbezoek geweest bij de Bibliotheek Forum Zoetermeer. De 49-jarige D66-politica werd ontvangen door een klein gezelschap waaronder de directie van de bibliotheek Joke Mos en Kevin de Kok, Klaas Gommers, directeur van de Vereniging Openbare Bibliotheken en ook fractievoorzitter van D66 Frank Schoonbeek was bij dit bezoek aanwezig.

De staatssecretaris ging in gesprek over de kernfuncties van de bibliotheek, de verbindende rol die het Forum invult als participatie bibliotheek en hoe de bibliotheek toekomstbestendig is en blijft. Tijdens de rondleiding door de bibliotheek heeft zij kennisgemaakt met medewerkers en vrijwilligers van het Digi-Taalhuis, een
samenwerking van Zoetermeerse (taal)organisaties met als gezamenlijk doel: inwoners helpen hun basisvaardigheden (taal, digitaal en rekenen) te verbeteren.

Vervolgens kwam ze langs het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO), bij het IDO kun je terecht voor al je digitale aanvragen. Of het nu gaat om belastingaangifte, toeslagen, donorregistratie, Zoetermeerpas, lokale of landelijke overheid, SVB et cetera. En tot slot in gesprek met vrijwilligersorganisatie Gilde. Zij werken volgens de ‘gilde-methodiek’, daarin delen vrijwilligers hun kennis en vaardigheden belangeloos met andere Zoetermeerders. De afsluiting vond plaats in het nieuwe café MAX van de stichting Max maakt ontmoeting mogelijk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com