16 juli 2024

Delft – Beheer fietsenstallingen naar U-Stal

U-Stal neemt vanaf 1 april het beheer van de openbare fietsenstallingen in de Delftse binnenstad over van Biesieklette. U-Stal doet dit voor vier jaar. Voor de bezoeker verandert er weinig. De openingstijden van de stallingen blijven gelijk. Het stallen van de fiets blijft gratis.

Het gaat om de fietsenstallingen aan het Vesteplein, Oude Langendijk en Voldersgracht. U-Stal neemt ook het toezicht over van de NS in stalling Antoni bij station Delft, en gaat de exploitatie doen van de buurtstallingen en fietsentrommels in Delft.

U-Stal krijgt het beheer na een Europees aanbestedingstraject. Martina Huijsmans, wethouder Mobiliteit: “Met U-Stal hebben we een ervaren partner gevonden voor het beheer en de exploitatie van onze fietsenstallingen. U-Stal is een sociaal bedrijf. Ze heeft als doel om ervaring en werkgelegenheid te creëren voor mensen die niet makkelijk aan werk komen. Die maatschappelijke insteek was voor ons een belangrijke voorwaarde en U-Stal scoorde hierin het beste.” Pieter Mosterd, directeur U-Stal, is blij met de gunning: “Wij zijn trots dat de gemeente Delft voor ons heeft gekozen. U-Stal staat voor service vanuit het hart. Zowel voor onze medewerkers als voor onze klanten.”

De afgelopen 20 jaar werd het beheer van de stallingen in de binnenstad verzorgd door Biesieklette. “We vinden het uiteraard jammer dat we afscheid moeten nemen van Biesieklette”, aldus Martina Huijsmans. “Namens het college en alle Delftenaren bedank ik ze van harte voor hun inzet in de afgelopen jaren.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com