27 mei 2024

Regionieuws TV – Spoeddebat over openhouden AZC Rijswijk

ChristenUnie en PvdA in Rijswijk hebben een spoeddebat aangevraagd over het openhouden van het asielzoekerscentrum. Dit deden ze direct na de installatie van de nieuwe gemeenteraad. Bedoeling is dat het AZC in Rijswijk eind mei sluit.

In de huidige situatie met veel Oekraïense vluchtelingen is dat volgens veel partijen in de gemeenteraad onverdedigbaar. Maandag overleggen de fractievoorzitters van alle partijen of en wanneer een spoeddebat komt. PvdA-fractievoorzitter Gijs van Malsen wil voorkomen dat vluchtelingen in ‘een soort stoelendans’ terecht komen. Volgens hem moet de gemeente nu laten zien dat ze gastvrij is.

Ook GroenLinks riep eerder al op tot het openhouden van het azc. Die staat aan Lange Kleiweg en functioneert goed. Eigenlijk zou het in december 2021 al dicht gaan, maar de raad stemde in met verlenging tot eind mei 2022.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com