21 mei 2024

Regionieuws TV – Westland heeft een plan voor de langdurige opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Voor kortdurende opvang zijn al locaties geregeld. Dat zijn park Vugtenburg in ‘s-Gravenzande, het Carltonhotel en het terrein Elsenbosch in Naaldwijk. Daar worden nu ruim 350 mensen opgevangen. Bedoeling is om 300 vluchtelingen langdurig op te vangen en dat gebeurt dan ook op de locaties Elsenbosch in Naaldwijk.

Daar is plek voor Flexwonen gepland en kunnen 120 mensen langdurig worden opgevangen. Aan de Arckelweg 30 in Poeldijk zouden 20 vluchtelingen terecht kunnen. Dit was het gebouw van de sportraad, maar die heeft afgezien van het gebruik van het gebouw. Aan de burgemeester Crezeelaan in De Lier kunnen ook 100 mensen worden opgevangen voor de komende drie jaar. Dit is het toekomstige uitbreidingsterrein van de begraafplaats.

Het rijk betaald de kosten van het realiseren van de opvang. Naast deze plekken wil de gemeente nog op zoek gaan naar een vierde locatie waar 60 vluchtelingen kunnen worden opgevangen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com