22 juni 2024

Den Haag – Groene Klimaatpleinen geopend in Den Haag en Rijswijk

Tuinliefhebbers zijn sinds vandaag twee fysieke plekken rijker waar ze inspiratie en ideeën kunnen opdoen voor het verduurzamen van hun tuin.

In de tuincentra Ockenburgh in Den Haag en Groenrijk ‘t Haantje in Rijswijk zijn namelijk Groene Klimaatpleinen geopend. Minister Van der Wal en hoogheemraad Manita Koop opende het Groene Klimaatplein van Tuincentrum Ockenburgh als aftrap van de ‘De week van de groene tuin’. Samen verruilden ze een tegel voor een inheemse plant. In Rijswijk heeft Manita Koop het plein samen met de wethouders Armand van de Laar en Jeffrey Keus feestelijk geopend door drie snoeptuinjes te overhandigen aan de kinderrechtenambassadeurs van Rijswijk, die recht hebben op een leefbare en groen toekomst.

De campagne ‘De week van de Groene Tuin’ is een initiatief van Milieu Centraal en vormt de aftrap van een maand waarin genieten in je tuin centraal staat.

Manita Koop van het Hoogheemraadschap van Delfland verwelkomt de twee klimaatpleinen in de regio met open armen: “Iets meer dan 60 procent van alle grond in Delfland is van bedrijven, particulieren of andere instellingen en is grotendeels verhard. Water heeft te weinig ruimte om in de bodem op genomen te worden. Om toch gesteld te staan voor steeds extremer weer moeten we als overheid samen werken met anderen. Alleen samen kunnen we echt het verschil maken en de kans op overlast door water of hitte te verminderen. Deze Groene Klimaatpleinen zijn daarbij een belangrijke schakel voor de inwoners van onze regio.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com