8 december 2023

Regionieuws TV – Haagse agent niet vervolgd voor ‘kopschoppen’

De politieman die zondag 31 oktober 2021 in het Haagse Joubertplantsoen met zijn voet uithaalde naar een arrestant, wordt niet vervolgd. Dat heeft het OM besloten na uitvoerig onderzoek. Daarbij was ook een bewegingsdeskundige betrokken. Bij de uithaal ging het om een zogeheten duwtrap tegen de borst waarop agenten ook getraind worden.

Van een ‘schop tegen het hoofd’, zoals is gesuggereerd, is niet gebleken. Die zondag had een zelfverklaarde ‘Defend-groep’ gehoor gegeven aan een oproep op social media om in Den Haag te verzamelen. De groep van zo’n veertig man was geheel in het zwart gekleed. Sommigen droegen gezichtsbedekking met doodshoofden; anderen beschermende middelen. Uiteindelijk hield de politie negen personen aan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com