4 maart 2024

Den Haag – Officiële opening van de Scheveningse Noordboulevard

Op 6 mei is de Grand opening van vernieuwde Noordboulevard in Scheveningen met een weekend vol festiviteiten. Van uitstel komt gelukkig geen afstel: eindelijk vindt de feestelijke opening van de hernieuwde Noordboulevard plaats. Op 6 mei zal de burgermeester van Den Haag – Jan van Zanen – de officiële opening verzorgen waarna een weekend vol festiviteiten gepland staat.

Al in 2020 onderging dit deel van de Scheveningse boulevard een indrukwekkende metamorfose die vanwege de coronapandemie nog niet officieel geopend werd. De betrokken horecaondernemers kunnen hun enthousiasme moeilijk bedwingen. Zij moesten hun splinternieuwe zaken direct na de oplevering sluiten vanwege de tweede lockdown. “Afwachten en nietsdoen zit niet onze ondernemersaard. Afgelopen jaar was een lastige periode, maar heeft ons wel de kans gegeven om de staande concepten te finetunen en te perfectioneren. We zijn ontzettend trots op wat we met elkaar hebben neergezet. Nu willen we vieren dat we echt open zijn.” Aldus Jie Ling, exploitant van de Foodhall Scheveningen.

De Scheveningse Noordboulevard werd in 2020 volledig op de schop genomen. Waar de oude Noordboulevard nog een vergeten stukje Scheveningen was, is dat nu een ander verhaal. De nieuwe boulevard is langer, breder en heeft een licht gebogen vorm. Dit zorgt ervoor dat de Noordboulevard beter aansluit op de kustlijn en de aangrenzende duinenrijen.

Tussen de strandpaviljoens en de Noordboulevard is ook een helling geplaatst met helmgras voor een natuurlijke look. Daarnaast zijn de toegangen naar het strand ruimer gemaakt, natuurstenen zitbanken geplaatst en drie nieuwe kiosken geopend. Voet -en fietspaden zijn vernieuwd en veiliger gemaakt voor een betere doorstroom. De nieuwe ondergrondse parkeergarage biedt ruimte aan maar liefst 700 auto’s en geeft direct toegang aan verscheidene aan horecazaken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com