16 juni 2024

Den Haag – Sportverenigingen krijgen miljoenensteun

De Haagse sportverenigingen krijgen een miljoeneninjectie van de gemeente Den Haag.

Dat maakt wethouder Sport Hilbert Bredemeijer namens het College bekend. Naast kwijtscheldingen van de huur tot en met juni van dit jaar voor verenigingen die huren van de gemeente, liggen er miljoenen klaar voor het verduurzamen van de sportaccommodaties.

De gemeente Den Haag scheldt de huren kwijt voor de periode oktober tot en met december 2020. Ook wordt er tot en met juni 2021 geen huur in rekening gebracht aan de sportverenigingen. Het gaat in totaal om een bedrag van drie miljoen euro.

Eerder werden ook al de huren kwijtgescholden van maart tot en met augustus. Naast de kwijtscheldingen, ligt er ook een pakket klaar voor een duurzaamheidsimpuls voor accommodaties van sportverenigingen en gemeentelijk sportvastgoed. Het gaat in totaal om 7,5 miljoen: 1,5 miljoen euro voor het verduurzamen van de accommodaties van sportverenigingen zelf en 6 miljoen voor het verduurzamen van sporthallen en zwembaden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com