4 maart 2024

Rijswijk – Groen Klimaatplein geopend in Groenrijk RijswijkBuiten

Inwoners van Rijswijk kunnen vanaf dinsdag 12 april 2022 ideeën en inspiratie opdoen voor het verduurzamen van hun tuin en balkon bij het Groen Klimaatplein in tuincentrum Groenrijk ’t Haantje in RijswijkBuiten.

Wethouders Armand van de Laar (groen en duurzaamheid) en Jeffrey Keus (RijswijkBuiten) openden samen met Manita Koop (Hoogheemraad van Delfland) het Klimaatplein tijdens de start van de Week van de Groene Tuin. Ter gelegenheid van de opening overhandigden ze drie ‘snoeptuintjes’ aan de Kinderrechtenambassadeurs (KRA) van de gemeente Rijswijk, want ook zij zetten zich in voor een groene en duurzame toekomst.

De snoeptuintjes zijn bestemd voor de drie basisscholen in RijswijkBuiten en staan symbool voor de mogelijkheden die tuinen bieden om onze leefomgeving de vergroenen. Rijswijk onderschrijft het belang van de samenwerking tussen gemeente, het Hoogheemraadschap van Delfland en ondernemers, zoals Groenrijk ’t Haantje. “Laten we afspreken dat wij, volwassenen in Rijswijk, vandaag beginnen met de stenen uit de tuin te halen en er planten voor terug te zetten. En dat jullie als ambassadeurs samen met je schoolgenootjes de boodschap van een groene en klimaatvriendelijke tuin overal uitdragen”, zei wethouder Armand van de Laar tegen de kinderrechtenambassadeurs.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com