21 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Energietoeslag voor inwoners

Inwoners met een laag inkomen in Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar krijgen eenmalig €800 per huishouden om de energierekening te betalen.

Deze energietoeslag wordt beschikbaar gesteld door de Rijksoverheid. De gemeenten zorgen voor de uitbetaling. Het gaat om één keer € 800 per huishouden voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum.

Wethouders Floor Kist (Leidschendam-Voorburg), Paul de Bruijn (Voorschoten) en Inge Zweerts de Jong (Wassenaar): “We merken dat veel inwoners behoefte hebben aan de extra energietoeslag. Daarom zijn we blij dat we nu kunnen starten met de uitbetaling om de financiële zorgen bij onze inwoners te verminderen. Daarnaast adviseren we inwoners om voor de zekerheid ook betaalafspraken te maken met hun energieleverancier.”

Inwoners met een bijstandsuitkering ontvangen de toeslag per huishouden vóór 1 mei 2022 automatisch op hun bankrekening. Inwoners die geen bijstandsuitkering hebben, maar wel een laag inkomen, kunnen de energietoeslag vanaf half mei aanvragen via lv.nl/energietoeslag. Als het formulier beschikbaar is, dan maken we dit bekend via de kanalen van de gemeenten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com