22 juni 2024

Delft – Tentoonstelling in OPEN over oorlog en vrijheid

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Dichtbij, ver weg, lang geleden of vandaag: Op veel plekken in de wereld wordt nog steeds voor vrijheid gevochten.

Delft kreeg ruim 75 jaar geleden net als de rest van Nederland zijn vrijheid terug na 5 jaar bezetting in de Tweede wereldoorlog. Van 19 april tot en met 15 mei is in OPEN de tentoonstelling Vrijheid over Delft tijdens de bezetting en de bevrijding.

Oog in oog met originele voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog
Bert van Puffelen, geboren en getogen in Delft, is al 52 jaar een fervent verzamelaar van alles wat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog. In OPEN is een deel van zijn collectie te zien. De objecten vertellen de verhalen over oorlog en de bevrijding.

De tentoonstelling wordt op 21 april officieel geopend. Tijdens de opening zal Libertum, het vroegere Verzetsmuseum Zuid-Holland, een aantal unieke foto’s overhandigen aan het Stadsarchief Delft. Deze foto’s zijn gemaakt na de ‘pistolenkraak’ op het politiebureau in Delft.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com