25 juni 2024

Leidschendam-Voorburg – Dagorkest Vlietstreek viert 10-jarig bestaan

Dagorkest Vlietstreek is een onderdeel van Muziekvereniging St. Caecilia Voorburg en bestaat 10 jaar. Dit orkest is opgericht naar aanleiding van een gesprekje met een paar muzikanten die in ons muziekcentrum overdag aan het repeteren waren. Aan deze muzikanten werd de vraag gesteld waarom zij overdag repeteerden in plaats van ’s avonds.

Het antwoord was: “Wij hebben geen dagelijkse werkzaamheden meer te verrichten en willen toch nog steeds wat leuke muziek maken. Daarom repeteren wij overdag een paar uurtjes en gaan dan huiswaarts.
Dit zette mij (Gerard Arends) aan het denken en samen met mijn broer (ook een muzikant en dirigent) hebben we een plan van aanpak gepresenteerd om een dagorkest op te starten. Er werd een repetitiedag uitgekozen en Dagorkest Vlietstreek was geboren.

De vereniging heeft het geluk te beschikken over een eigen clubgebouw Marcanto Muziekcentrum waarin we onze repetities konden houden.
Op 12 mei 2012 werd de eerste repetitie gehouden in ons eigen clubgebouw Marcanto Muziekcentrum met 8 muzikanten. In de afgelopen 10 jaar is het orkest uitgegroeid tot 45 spelende leden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com