18 april 2024

Westland – Afsluiting rekeningjaar 2021 met positief resultaat

Op een totale begroting van € 352 miljoen sluit de gemeente Westland het jaar 2021 af met een positief bruto saldo van € 23,7 miljoen.

Van dit bedrag wordt € 9,2 miljoen toegevoegd aan de algemene reserve. Dat blijkt uit de jaarstukken 2021, die het college van burgemeester en wethouders vandaag naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Zo zette de gemeente stappen in het realiseren van een passend woningaanbod door onder meer de cofinanciering van circa 360 betaalbare woningen in Waelpolder, het realiseren van flexwoningen in het oude ISW-gebouw in Monster en het voorbereiden van diverse projecten voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Binnen het programma Weerbare Sierteeltsector kreeg de aanpak van ondermijnende criminaliteit een flinke impuls.

De Oostelijke Randweg De Lier en de verbindingsweg tussen Maasdijk en Honderdland werden opgeleverd en er werd een stevige lobby gevoerd voor verbetering van de vervoersnetwerken, met als resultaat een mix aan maatregelen die is opgenomen in onder meer de gebiedsuitwerking Greenport 3.0. Er werd een visie opgesteld voor de ontwikkeling van het Floragebied, waar een campus, woningbouw voor doelgroepen, hoogwaardig openbaar vervoer (zoals een lightrailverbinding), groen en duurzaamheid samen moeten komen. De groen-blauwe hoofdstructuur en de verbindingen ernaartoe werden versterkt en er werden verschillende mini-bossen en een tiny forest aangelegd. Veel gemeentelijke aandacht ging in 2021 uit naar de uitvoering van regelingen om inwoners, zelfstandig ondernemers, sociale en culturele organisaties en sportverenigingen die getroffen werden door de coronamaatregelen financieel te ondersteunen. Ook werden samen met partners acties opgezet en ondersteund om onderwijsachterstanden en eenzaamheid als gevolg van de coronapandemie te beperken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com