8 december 2023

Zoetermeer – Dodenherdenking 4 mei

Woensdag 4 mei vindt in Nederland de Nationale Herdenking plaats. Op deze dag herdenkt Nederland alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden, of elders in de wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Ook de gemeente Zoetermeer herdenkt op 4 mei en nodigt haar inwoners uit voor het bijwonen van de herdenking bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark.

Om 19.25 uur vertrekt een stille tocht vanaf de Nicolaas kerk aan de Dorpsstraat 24. Trommelaars van muziekvereniging Kunst en Vriendschap en leden van de scoutinggroep John McCormick lopen voorop in de stille tocht. Zij dragen alle kransen en bloemstukken en worden gevolgd door burgemeester Bezuijen, leden van het Contact Oud Mariniers en een afgezant van de Amerikaanse ambassade. Iedereen wordt uitgenodigd bij de stille tocht aan te sluiten.

Na aankomst van de stille tocht bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark volgt om 20.00 uur twee minuten stilte. Na het leggen van kransen en bloemen houdt burgemeester Bezuijen een toespraak.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com