21 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Overgoo LV langdurige huisvesting vluchtelingen Oekraïne

Het onderzoek naar langdurige tijdelijke huisvesting op Vlietweg 16-17 op bedrijventerrein Overgoo in Leidschendam-Voorburg is afgerond. De kantoorlocatie is geschikt om in te richten voor bewoning. Wethouder Floor Kist en directeur vastgoed Ernst Kramer van IMP ondertekenden vrijdag 29 april het huurcontract.

Wethouder Kist: “Het is ontzettend fijn dat we nu aan de slag kunnen met een onderkomen voor de Oekraïense vluchtelingen die hals over kop hun land hebben verlaten en dat zij nu hun eigen plek kunnen krijgen. De gemeente kan 2 jaar gebruik maken van het gebouw. We hopen hier over 3 maanden rond de 140 vluchtelingen die nu in noodopvanglocaties verblijven een plek te kunnen geven.”

De komende weken werken we aan het inrichten van het kantoorgebouw om het geschikt te maken om te wonen. Daar komt heel veel bij kijken zoals het aanleggen van kamers, douches, toiletten, wasruimtes en keukens. Daarnaast moet het gebouw aan allerlei veiligheidseisen en gezondheids- en hygiëneregels voldoen. Ook wordt er gekeken naar de inrichting van de buitenruimte en het ophalen van afval.

We verwachten dat vooral Oekraïense vrouwen met kinderen of bejaarden op Overgoo komen wonen. Omdat het nog niet mogelijk is om alle kinderen op korte termijn op een school te plaatsen wordt samen met partners gewerkt aan onderwijs op locatie De Haar voor alle Oekraïense kinderen. Voor volwassenen werken we aan een programma voor het leren van de Nederlandse taal en zodra het mogelijk is worden vluchtelingen begeleid naar werk.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com