4 maart 2024

Westland – Requiem van Gabriel Fauré in de Poeldijk

In de Poeldijkse Bartholomeuskerk wordt op woensdag 4 mei het requiem van Gabriel Fauré uitgevoerd door de Zangkoren “Deo Sacrum” onder leiding van Steven van Wieren. Medewerking aan deze uitvoering verleent de organist Patrick Hopper.

Fauré schreef dit Requiem vanaf 1887. Hoewel hij dit Requiem schreef om het componeren zal de dood van zijn vader in 1885 en van zijn moeder in 1887 ongetwijfeld hebben bijgedragen tot het schrijven van dit Requiem. Er zijn drie versies van het werk: een ‘sobere’ uit 1888, een ‘grotere uit 1893 en één uit 1900. De versie die op Woensdag 4 mei uitgevoerd wordt is de grotere versie van 1893.

Voorafgaand aan het concert, om 19.00 uur, is er in de Bartholomeuskerk een Oecumenische viering, waarna op de begraafplaats een korte herdenking volgt bij het monument van de gevallenen uit de tweede wereldoorlog.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com