25 juni 2024

Regionieuws TV – Gemeente Delft en Den Haag ontwikkelen en bouwen toekomstbestendige woningen

De gemeente Delft, Den Haag en gebiedsontwikkelaar AM geven de historische spanten van de te slopen bebouwing op de hoek Abtswoudseweg en de Engelsestraat in Delft een nieuwe bestemming. De bestaande bebouwing gaat plaatsmaken voor het plan ‘1221’ met 54 woningen.

Het aanbod bestaat uit vijftien vrije sector koop eengezinswoningen en 39 huurappartementen, waarvan minimaal twintig procent middeldure huurappartementen en een commerciële ruimte ten behoeve van een huisarts. Gebiedsontwikkelaar AM het nieuwe plan uitgewerkt. Het wordt ontwikkeld en gerealiseerd volgens de laatste kennis en kunde op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie, biodiversiteit, schone mobiliteit en een circulaire economie. De bebouwing slaat zo een brug naar een nieuwe toekomst, waarin duurzaam samenleven met de natuur de standaard is. Zo gaan de woningen op in de groene omgeving en worden ze voorzien van beplanting en huisvesting voor vogels, vleermuizen en insecten.

Bovendien worden alle woningen voorzien van een regenton en worden er voorzieningen getroffen om na hevige regenval het water vertraagd af te voeren. 1221 gaat uit van een toekomst waarin de rol van de auto steeds kleiner wordt. Vanwege de centrale ligging van de wijk en goede toegang tot alternatieve vervoerswijzen krijgt elke woning één parkeerplaats en worden er geen parkeervergunningen afgegeven. Zo dragen bewoners bij aan een autoluwe toekomst met meer ruimte voor groen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com