16 juli 2024

Wassenaar – 11 mei opening innovatieve en duurzame gymzaal

Woensdag 11 mei vindt de opening van de gymzaal plaats. Het gehele college van burgemeester en wethouders en de raadsleden van gemeente Wassenaar zijn ook uitgenodigd.

In juli 2019 heeft de raad ingestemd met de bouw van een nieuwe gymzaal op de locatie van de Burmanlaan voor de Nutsschool en de St. Jozefschool. Vanaf het begin af aan heeft de gemeente de ambitie gehad om een andere vorm van beweegonderwijs te introduceren. Daarom is de gymzaal volledig duurzaam en zeer innovatief: de zaal heeft een energielabel en bevat interactieve faciliteiten waaronder een MultiBall-installatie (een interactieve beweegmuur).

De afgelopen maanden is er hard gewerkt door aannemer Blanksma Bouwbedrijf BV. Op maandag 7 maart 2022 overhandigde de heer Van Gurp (directeur van Blanksma Bouwbedrijf BV) het energielabel voor de energieneutrale gymzaal aan wethouder Hubert Schokker. Het energielabel geeft aan dat het gebouw volgens de berekeningen energieneutraal is.

Tijdens de opening wordt onder andere de nieuwe winnende naam van de gymzaal onthuld. De kinderen hebben tot 3 mei de tijd om door middel van een prijsvraag de nieuwe naam van de gymzaal te verzinnen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com