20 april 2024

Delft – Schoemakerplantage groeit naar een duurzame wijk

Gemeente Delft en AM vieren startsein van 73 energiezuinige woningen in Grasbuurt. De gemeente Delft en gebiedsontwikkelaar AM hebben het officiële startsein gegeven voor de bouw van 73 woningen in de Professor Schoemaker Plantage in Delft. De officiële handeling is dinsdag 5 juli verricht door wethouder Karin Schrederhof in bijzijn van Gilbert Kokenberg, directeur projecten AM , de kopers en andere betrokkenen. In Professor Schoemaker Plantage worden verschillende woonbuurten gerealiseerd: Klinkerbuurt en Grasbuurt. Deze buurten zijn straks verbonden door een nieuw stadspark van bijna 2,5 hectare. De Klinkerbuurt is grotendeels afgerond en de bewoners wonen daar met veel plezier. Grasbuurt 1 is de eerste fase van Grasbuurt en is succevol verkocht!

Karin Schrederhof, wethouder Wonen in Delft: “De Grasbuurt is een bijzonder nieuw stukje Delft. Stedelijk en groen, met veel grondgebonden woningen en een mooie mix van sociale, huur- en koopwoningen. Een aantrekkelijke wijk die over twintig jaar nog steeds bijzonder is. Ik wens de nieuwe bewoners een gelukkig leven!”

Gilbert Kokenberg, directeur projecten bij gebiedsontwikkelaar AM: “Duurzaamheid is voor AM een belangrijk, maatschappelijk thema. Met de bouw van deze duurzame woningen in de Grasbuurt in Delft geven we een concrete invulling van onze belofte aan de markt.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com