27 februari 2024

Wassenaar – Oekraïense school biedt veilig onderwijs voor kinderen

Op 4 april is de noodvoorziening voor Oekraïense kinderen en jongeren gestart in de voormalige Den Deylschool in Wassenaar De voorziening is een initiatief van de gemeente Wassenaar, de Wassenaarse scholen en de Schooladviesdienst Wassenaar (SAD), gefinancierd door de gemeente Wassenaar. De regie en coördinatie van de noodvoorziening is belegd bij de Schooladviesdienst Wassenaar.

“Ongelooflijk trots en heel erg dankbaar” zegt wethouder Ritske Bloemendaal als hem gevraagd wordt naar de school. “In een paar weken hebben de SAD, American School of the Hague, scholen in Wassenaar, medewerkers van de gemeente en talloze vrijwilligers zich ingezet dit voor elkaar te krijgen. Met samenwerking is zoveel goeds te bereiken; een veilige en leerzame plek voor deze kinderen.”

Ongeveer 30 Oekraïense kinderen en jongeren maken gebruik van de noodvoorziening. Deze zijn verdeeld over een kleuterklas, een klas met basisschool leerlingen en twee klassen met leerlingen voortgezet onderwijs. In eerste instantie wordt er vooral aandacht gegeven aan het welzijn van de kinderen; een plek om te landen, acclimatiseren en wennen aan hun verblijf in Nederland.

Daarnaast wordt er ook al les gegeven. Onder leiding van de coördinator van de noodvoorziening, Mirjam van Leeuwen (SAD) geven Nederlandse en Oekraïense vrijwilligers onder meer Nederlands, Engels, wiskunde/rekenen, wereldoriëntatie, Oekraïens en creatieve vakken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com