22 juni 2024

Den Haag – 4 mei herdenking bij het Internationaal Homomonument

De 4 mei herdenking bij het Internationaal Homomonument Den Haag staat dit jaar in het teken van “Verbinden van verscheidenheid in internationaal perspectief”.

Van daaruit staan we onder meer stil bij de oorlog in Oekraïne. Rémy Bonny van Forbidden Colors Brussel zal ingaan op de situatie van LHBTIQ+ in relatie tot het conflict in Oekraïne.

Romke Verf van Roze in Blauw Haaglanden spreekt vervolgens over hoe hij deze herdenking als politieman beleeft. Hij zal aandacht besteden aan de rol van de politie in de samenleving, ook tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog.

Wethouder Arjen Kapteijns zal namens de gemeente Den Haag aandacht schenken aan de situatie van de LHBTIQ+ gemeenschap ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en vandaag de dag in onze stad.

Na de twee minuten stilte en het Wilhelmus zullen er bloemen worden gelegd door verschillende autoriteiten en organisaties uit onze gemeenschap.

Iedereen is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn en stil te staan bij hen die vielen voor onze vrijheid en de strijd om acceptatie en erkenning van LHBTIQ+ overal ter wereld, op elke plaats in de geschiedenis.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com