13 juni 2024

Den Haag – Prentenboek cadeau voor Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn hét moment om het voorlezen onder de aandacht te brengen. Wethouder Hilbert Bredemeijer (Onderwijs) overhandigde daarom woensdag het prentenboek Muk aan Hilda Booymans van voorschool Oosterlee in Bibliotheek Escamp. Om het voorlezen op de voorscholen te stimuleren, doet de gemeente Den Haag het prentenboek Muk en bijbehorende lesmaterialen cadeau aan alle voorscholen in Den Haag.

Voorlezen aan kinderen op jonge leeftijd is enorm belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Op de voorschool wordt gewerkt met een methode waarmee ze de ontwikkeling van het kind optimaal stimuleren. Voorlezen speelt hierin een belangrijke rol.

Jaarlijks komen tijdens de Nationale Voorleesdagen veel voorscholen met ouders en peuters naar de bibliotheken van Den Haag om te worden voorgelezen uit het prentenboek van het jaar. Het boek dat dit jaar landelijk centraal staat tijdens de Nationale Voorleesdagen 2022 is ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp. Voor de peuters koos de bibliotheek een ander boekje uit de prentenboeken Top 10 om mee te werken: Muk, geschreven door Mark Haayema.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com