18 mei 2024

Regionieuws TV Jong en oud kunnen buiten volop sporten in Leidschendam en Stompwijk

In Stompwijk en Leidschendam zijn  nieuwe sport- en spelplaatsen geopend door wethouder Astrid van Eekelen van sportzaken. De locaties zijn voor inwoners van alle leeftijden. Volgens de gemeente is het een gelegenheid om te bewegen en elkaar te ontmoeten. 

Aan de Pinksterbloem in Stompwijk is een speelplek voor kinderen, een sportplek voor volwassenen met diverse toestellen en een voetbalveld. Voor 55-plussers is er een beweegplein. Daar kan onder andere jeu de boules worden gespeeld  en er zijn dam- en schaakborden.

Aan de Valkhof in Leidschendam is een fitplaats. Daar kan getraind worden in combinatie met toestellen en obstakels.  De Sportzone geeft ruimte voor een potje voetbal of basketbal. Verder is er een zone ‘Natuurlijk Spelen’ waar kinderen kunnen klauteren en zichzelf kunnen uitdagen in de groene omgeving. Door de corona maatregelen zijn beide openingen in een kleinschalige setting geweest. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com