13 juni 2024

Leidschendam-Voorburg – Herdenken op 4 mei in

Morgen is het 4 mei en herdenken we in Leidschendam-Voorburg de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast herdenken we hen die streden voor onze vrede en vrijheid en daarbij het leven lieten. In Leidschendam-Voorburg zijn er 3 monumenten waar herdacht wordt en kransen worden gelegd. Inwoners kunnen deze herdenkingen bijwonen. Daarnaast roept de gemeente inwoners op om op 4 mei tussen zonsopgang en zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen als teken van eerbied en respect voor alle oorlogsslachtoffers.

Om 13:30 uur start de herdenking en kranslegging bij het ‘Monument voor de gevallenen’ in Park Leeuwenbergh in Leidschendam. Hier herdenken het Ministerie van Defensie en de gemeente de militairen die hier tijdens de strijd het leven lieten in de meidagen van 1940.

Om 16:30 uur is er een kranslegging bij het monument De Naald aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg. Hier worden verzetshelden uit de gemeente herdacht.

Om 20:00 uur vinden de herdenking en kransleggingen bij het Monument voor Vrede en Vrijheid in het Sijtwendepark in Voorburg plaats. Bij dit monument worden alle medeburgers herdacht die tijdens de bezettingsjaren of in de strijd in het voormalige Nederlands-Indië door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen. Burgemeester Bijl houdt een toespraak, een basisschoolleerling leest een gedicht voor en er wordt muziek gespeeld door De Harmonie van Forum Hadriani.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com