6 december 2023

Wassenaar – Gemeente klaar om 70 vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen

De gemeente Wassenaar gaat ongeveer 70 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen in Auberge De Kieviet. Het voormalige hotel is relatief eenvoudig aan te passen om ervoor te zorgen dat de vluchtelingen daar voorlopig veilig gehuisvest kunnen worden. De gemeente hoopt hiermee snel en concreet bij te dragen aan het opvangen van mensen uit Oekraïne. De opvang in Auberge De Kieviet is een initiatief van Lions Wassenaar Duin (LWD).

Burgemeester Leendert de Lange: “Het is vreselijk wat er in Oekraïne gebeurt. Veel mensen zijn hierdoor geraakt en komen in actie. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel initiatieven er al zijn gestart door Wassenaarse inwoners, ondernemers, serviceclubs en maatschappelijke organisaties. Samen doen we er alles aan om deze mensen liefdevol in de gemeentelijke locaties op te vangen.”

Het is nog niet bekend wanneer de vluchtelingen in Auberge De Kieviet aankomen. Dit hangt af van de tijd die nodig is om het gebouw aan te passen en het overleg met de huidige en de toekomstige eigenaar van het pand.

De gemeente zorgt voor professionele begeleiding voor de vluchtelingen, hierover zijn wij in gesprek met verschillende partijen. De professionals gaan de vluchtelingen helpen bij het samenwonen met elkaar, hebben aandacht voor psychosociale klachten en proberen voor iedereen een zinvolle dagbesteding te organiseren. De kinderen krijgen onderwijs in de voormalige Den Deijlschool. De professionals zullen hierin samenwerken met verschillende Wassenaarse serviceclubs, vrijwilligersorganisaties en kerken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com