29 maart 2024

Den Haag – Student-paviljoen op bevrijdingsfestival Den Haag succesvol

Studentenstad Den Haag liet zich horen op het Bevrijdingsfestival. Op 5 mei 12.00 uur ging het los op de Hi The Hague Student Experience op het Malieveld. Bezoekers van jong tot oud bezochten de student area waar de hoger onderwijsinstellingen van Den Haag samen met studentenverenigingen lieten zien dat Den Haag een bruisende studentenstad is. De student-dj’s waren dan ook al van veraf te horen.

Naast dansen op muziek, waren er diverse activiteiten; zoals roeien op ergometers, hennatatoeages laten zetten en hoofddoek knopen. Ook voor het thema vrijheid was aandacht, jonge kunstenaars exposeerden hun werk in relatie tot vrijheid en er werden prikkelende vragen gesteld over migratie en de daarbij behorende problematiek. Studentfotografen legden mooie momenten vast op de gevoelige plaat van een polaroidcamera.

Ook bestuurders van de organisaties bezochten het spektakel. Zo kwamen Henk van der Meulen (Voorzitter CvB Hogeschool der Kunsten) en Erwin Muller (Bestuurder Campus Den Haag, Universiteit Leiden) een kijkje nemen. Beide waren onder de indruk van de velen bezoekers en benadrukten hoe belangrijk het is om gezamenlijk te werken aan Den Haag als studentenstad en ook te laten zien wat de stad al te bieden heeft.

Eén student-dj mocht op het Sena Performers Stage zijn kunsten laten horen (HALO), de student van de Haagse Campus van de Universiteit Leiden was de winnaar van een DJ contest onder alle Haagse studenten en won hiermee een optreden op het hoofdpodium van het festival.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com