13 juni 2024

Westland – Kennisavond Westland Woont Duurzaam

Woningeigenaren zijn van harte welkom op maandag 31 mei 19:30 – 22:00 uur in Bibliotheek De Lier. Tijdens de kennisavond wordt informatie gedeeld over energie besparen in huis. Hierdoor wordt het wooncomfort vaak groter en gaan de kosten van de energierekening omlaag. Voor elke deelnemer is er een duurzame attentie om thuis direct te beginnen met energie besparen.

De avond werd eerder georganiseerd op 21 maart en was toen een groot succes. Er zijn veel mogelijkheden om energie te besparen. Zowel de kleine, als grote ingrepen worden besproken op een interactieve manier. Energie besparen kan bijvoorbeeld door isolatie, zelf energie opwekken met zonnepanelen maar ook door het plaatsen van tochtstrips of het anders instellen van de ketel. Er zijn ook subsidies beschikbaar vanuit het rijk om maatregelen door te voeren. Deze komen ook aan bod.

Er zijn 6 Westlandse Energiecoaches. Deze geschoolde vrijwilligers helpen bewoners uit het Westland als zij vragen hebben over het verduurzamen van hun huis met een onafhankelijk advies.

De avond wordt georganiseerd door Westland Woont Duurzaam namens gemeente Westland in samenwerking met Bibliotheek Westland en groenoverleven.nu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com