27 juni 2022

Den Haag – Mbo- studenten ROC Mondriaan kiezen voor E-sports

Met het eerste officiële “ROC M3 Esports Tournament” tussen mbo-studenten is het Esports Lab geopend bij het Techniek Innovatie Huis van ROC Mondriaan aan de Tinwerf in Den Haag.

In het lab volgen ruim twintig geselecteerde studenten van verschillende techniekopleidingen het Esports Excellentieprogramma.

Drie studenten vertellen wat hen tot die keuze bracht. Zo gamet de Haagse Sanne (25) al sinds haar 10de: ‘Heel gaaf om dat nu op school ook naast mijn opleiding Software development te doen.’’ Ze volgt samen met klasgenoot Rachel (18) uit Monster het excellentieprogramma Esports. ‘Het is iets wat we naast onze opleiding doen en we vinden het natuurlijk leuk om te gamen.

Maar je werkt in een team dus we leren ook beter samenwerken en communiceren onderling. Daardoor worden we beter en is de kans om te winnen groter.’ Mickey (22) uit Schiedam laat weten: ‘Waarom? Ik schaak voor de lol en ik game ook graag. Je hebt voor beide sporten dezelfde denkkracht nodig en je moet gefocust zijn. Mijn doel? Ik zou in de toekomst wel coach willen worden van een esportsteam of presentator van een esports event of programma.”