26 april 2024

Delft – Keramiekfestival geopend

In de Oude Kerk van Delft is het keramiekfestival ter gelegenheid van het 36-jarig jubileum van Galerie Terra Delft geopend door burgermeester Marja van Bijsterveldt en de Chinese ambassadeur in Nederland, Tan Jian.

De opening werd ingeluid door een parade waarbij het ‘paard van Majiayao’ de kerk in werd gedragen onder begeleiding van chinees gezang door Saskia Pfaeltzer, een van de exposanten. Het verrassende effect van deze ongebruikelijke entree was af te lezen op de gezichten van het kunstminnende publiek.

De tentoonstelling in de Oude Kerk ‘Echo van Majiayao’ omvat 60 kunstwerken gemaakt door een groep van 14 kunstenaars uit negen landen die onder leiding van Simone Haak, eigenaar van Galerie Terra Delft en curator van deze tentoonstelling, in 2019 een artist-in-residence project hebben gedaan Majiayao gelegen in noord-west China. Met een keramiek historie die meer dan 5.000 jaar teruggaat is de Majiayao-cultuur een belangrijk element in de oorsprong van de Chinese beschaving.

Van Bijsterveldt roemde de galerie om haar onvermoeibare initiatieven om hedendaagse keramiek, en daarmee ook de stad Delft, internationaal op de kaart te zetten. Z.E. Tan Jian noemde deze tentoonstelling een mooi voorbeeld van reizen door de tijd en het creëren van een interculturele dialoog tussen beschavingen.

Dit keramiekfestival bevat verschillende elementen. De ‘Echo van Majiayao’ toont een rijke variatie aan keramische kunstwerken, van figuratieve beelden tot abstracte sculpturen. Het werk staat t/m 25 juni ruim en toegankelijk opgesteld in de Oude Kerk van Delft. De tentoonstelling ’36 Vazenparade’ in Galerie Terra Delft is t/m 2 juli te zien en is samengesteld uit 36 vazen gemaakt door 11 kunstenaars van formaat.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com