19 april 2024

Den Haag – KNNV fotowedstrijd Bloembezoek

De KNNV afdeling Den Haag organiseert een fotowedstrijd met als onderwerp “bloembezoek”. Tot eind augustus mogen de foto’s worden ingestuurd. Maak een foto van een bloem met een bezoeker / insect. Iedereen kan meedoen, maar de foto’s moeten dit jaar gemaakt worden in Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg of Wassenaar. Elke deelnemer mag maximaal drie foto’s insturen.

Planten lokken met bloemen insecten om bestoven te worden, zo kunnen zaadjes ontstaan en door dat zaad nieuwe planten. De bloemen geven nectar en stuifmeel om insecten te lokken. Insecten komen graag, want zij hebben deze stoffen nodig voor de eigen voortplanting en energievoorziening. Het is een prachtig samenspel van de natuur.

Elke deelnemer ontvangt een bericht van aanmelding. In de eerste week van september gaat de jury aan het werk, de drie mooiste foto’s ontvangen een prijs en een oorkonde.

De foto’s zullen beoordeeld worden door een deskundige jury o.a. bestaande uit Martin van den Hoorn, stadsecoloog van de gemeente Den Haag en Fred Hess, lid van de KNNV afdeling Den Haag, natuurfotograaf en mede-oprichter van het NatuurFotografenGilde, NFG.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com