20 april 2024

Den Haag – Oekraïense ambassadeur blij met gratis taallessen

Oekraïense ambassadeur blij met gratis taallessen van Haagse Hogeschool en The Hague Pathway College. Wat is de nationale bloem van Nederland? Welke kleur draagt het Nederlands elftal tijdens wedstrijden? En hoe heet de Nederlandse koning? Allemaal vragen die de Oekraïense vluchtelingen die taal- en cultuurles volgen bij de Haagse Hogeschool en The Hague Pathway College (Navitas) met veel plezier beantwoorden tijdens het bezoek van Maksym Kononenko, Oekraïense ambassadeur. Kononenko: “Ik ben de Haagse Hogeschool en The Hague Pathway College dankbaar voor dit initiatief. Het helpt de Oekraïense mensen bij het dagelijks leven in Nederland.”

Elisabeth Minnemann, bestuursvoorzitter van de Haagse Hogeschool: “Toen we hoorden van de oorlogssituatie in Oekraïne voelden we meteen de verantwoordelijkheid om te helpen. De Haagse Hogeschool is geen eiland, maar we staan midden in de maatschappij en we zien hoeveel impact de oorlog heeft op onze studenten, medewerkers en hun familie en vrienden. De taal- en cultuurlessen zijn een ontzettend mooi initiatief omdat ze mensen bij elkaar brengen.”

De Haagse Hogeschool heeft lesruimtes beschikbaar geteld, de lessen vinden dan ook plaats op de hoofdlocatie van de Haagse Hogeschool. Vanaf april krijgen er bijna 150 Oekraïense vluchtelingen taalles. Doordat er inmiddels 10 medewerkers van de Haagse Hogeschool aan de slag zijn gegaan als vrijwilliger kunnen 350 Oekraïense vluchtelingen wekelijks taal- en cultuurles volgen. Minnemann: “Ik ben ontzettend trots op de medewerkers van de Haagse Hogeschool die zich inzetten voor de taal- en cultuurlessen. Wij zijn blij op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com