26 april 2024

Zuid-Holland – Fractievoorzitter GroenLinks wordt wethouder in Altena

GroenLinks-Statenlid en fractievoorzitter Anneloes van Hunnik wordt wethouder in de gemeente Altena, in Noord-Brabant.

De lokale partij Progressief Altena draagt haar voor. De fractie van GroenLinks Zuid-Holland feliciteert Anneloes van harte met haar voordracht.

Sinds 2015 is van Hunnik Statenlid voor GroenLinks. De afgelopen zeven jaar zette zij zich in voor meer betaalbare woningen in Zuid-Holland en bescherming van de natuur. Ook is de provincie door haar voorstellen inclusiever geworden. Keer op keer daagde ze het college uit om provinciale stukken te schrijven in begrijpelijke taal.

Van Hunnik kijkt ernaar uit om wethouder te worden en is klaar voor de nieuwe uitdaging. ‘De afgelopen jaren heb ik mij met veel plezier ingezet voor een socialer, rechtvaardiger en groener Zuid-Holland. Nu heb ik veel zin om te gaan samenwerken met de inwoners van Altena. Mijn portefeuilles, waaronder natuur, armoede en schuldhulpverlening, gaan mij aan het hart. Alle collega’s in de Staten bedank ik voor de prettige samenwerking, en in het bijzonder mijn eigen fractie’.

De gemeente Altena krijgt met van Hunnik een wethouder met veel politieke kennis en ervaring, die mensen verbindt en ambitieus is. De fractie van GroenLinks Zuid-Holland is erg blij voor haar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com