26 april 2024

Den Haag – Haagse Alex Wang in finale Concertgebouw Concours

Alex Wang (14 jaar) uit Den Haag staat in de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours. De getalenteerde Alex maakte in de voorronde grote indruk op de jury met zijn pianospel. Tijdens de finale op zondag 19 juni treedt Alex op in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw en neemt hij het op tegen 5 andere jonge talenten tussen de 9-14 jaar.

Alex Hwang uit Den Haag (2007) is op zevenjarige leeftijd begonnen met pianolessen. Na 2 jaar van de lessen, werd Alex toegelaten tot de YMA (jong talent klas van Fontys conservatorium in Tilburg), daar heeft hij tot nu toe pianoles van Hülya Keser. Naast solo spelen houdt hij van kamermuziek. Hij speelt in een trio met cello en viool, maar ook met fluit en zang.

Hij treedt vaak op in concerten en heeft deelgenomen aan verschillende concoursen. In 2022 werd hij geselecteerd als halve finalist op het Steinway pianoconcours. Hij kreeg in de loop van de tijd meer en meer gevoelens voor muziek. Hij houdt van verschillende soorten muziek, waaronder klassiek, K-pop en jazz, maar klassiek is voor hem bijzonder. Klassiek roept talloze emoties op in zijn hoofd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com