20 april 2024

Zuid-Holland – Hoogheemraadschap Delfland zet de koers uit voor 2023

Het college heeft de ambities en opgaven voor het komende jaar verwoord in de Kadernota 2023. De organisatie staat voor een stevige uitdaging. Het is en wordt steeds belangrijker dat water een prominente rol krijgt in gebiedsprocessen zodat wij, samen met partners in het gebied kunnen blijven zorgen voor droge voeten en schoon en voldoende water.

De wereld om ons heen is sterk in verandering en de onzekerheden zijn groot. Ondanks de inflatie, schaarste van grondstoffen, krapte op de arbeidsmarkt en een verhoogd risico van cyberaanvallen ligt Delfland goed op koers.
Het college zet onverminderd in op transities en opgaven als klimaatverandering, bodemdaling, woningbouwopgave, energietransitie en Europees beleid.

De afgelopen jaren is hiervoor een solide financiële basis gelegd. Ook in 2023 wil het college de lasten voor burgers en bedrijven gelijk houden, zoals afgesproken in het bestuursakkoord. Tegelijkertijd doen zich door externe ontwikkelingen onzekerheden voor die daarop van invloed kunnen zijn in de komende jaren.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com