18 april 2024

Den Haag – Schuldenaanpak succesvol

Doelstellingen schuldenaanpak en armoedebestrijding in Den Haag grotendeels behaald. Ondanks de invloed van corona, heeft de gemeente Den Haag haar doelstellingen om schulden aan te pakken en armoede te bestrijden vorig jaar grotendeels behaald. Dat blijkt uit de Jaarrapportage Beleidsplan Schuldhulpverlening 2021, die de resultaten van de aanpak naar een schuldenzorgvrij Den Haag in kaart brengt.

Hoewel een groot deel van de doelstellingen is behaald, blijft er ook ruimte voor ontwikkelingen en verbeteringen. Het coronavirus had effect op de schuldenaanpak en armoedebestrijding. Zo daalde het aantal klant- en hulpvragen en werden er minder inwoners bereikt met financiële trainingen.

De aanpak naar een schuldenzorgvrij Den Haag bestaat uit vier beloftes. Er moet voorkomen worden dat mensen in financiële problemen komen en inwoners moeten hulp krijgen bij hun financiële administratie. Verder wil de gemeente mensen met financiële problemen een toekomstperspectief bieden en blijven innoveren op het gebied van armoede en schulden. Voor een optimale dienstverlening worden de resultaten jaarlijks gemonitord. De komende periode zullen er ook weer vaker klantpanels georganiseerd worden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com